Jeníček a Mařenka - Lovci čarodejnic

22.07.2013 17:41
 
 
První, co se dozvíme je, samozřejmě, jak otec odvede Jeníčka a Mařenku do lesa, kde je zanechá. Ti se dostanou až k chaloupce, kde poměrně drastickým způsobem zabijí svoji první čarodejnici.
Následuje hromada výstřižků z novin, z nich pochopíme, jak se Jeníček s Mařenkou za celé ty roky proslavili, coby lovci čarodejnic - žádná z jejich kouzel jim totiž neublíží.
Dostanou se do města, kde mizí děti. Šerif se zrovna chystá upálit mladou, blonďatou dívku, o níž vehementně prohlašuje, že je čarodejnice. Jeníček ji zkontroluje a znaleckým okem odhalí její lidský původ (samozřejmě, že se s kráskou zaplete a zjistí, že to není až tak jednoduché) a Mařenka má podivně spadeno na šerifův nos.
Jeníček, který mimochodem trpí cukrovkou kvůli jejich první čarodejnici, která ho přinutila sníst moc sladkého, i Mařenka se pustí do likvidace čarodejnic, chystajících se na Sabat a toužících po imunitě vůči ohni, v němž jsou upalovány.
Sourozenci zjistí podivuhodné informace o okolnostech, za nichž je opustili rodiče i o svém původu.
 
Co mě pobavilo:
-- Mařenka stojí na pödiu před vesničany, Jeníček právě prohlásil blonďatou krásku za nevinnou, šerif má díky Mařence přeražený nos.
"Jmenuji se Mařenka," prohlásí tmavovlasá kráska a přehodí si přes rameno mega střelnou zbraň.
-- Jeníček bojuje s čarodejnicí v jejich rodném domku, Mařenka přibíhá. "No to si snad děláte prdel," zavrtí hlavou a vrhá se na pomoc bratrovi.
 
Film se mi líbil, i když rozhodně není pro malé děti. Z původní pohádky tam nezůstalo v podstatě nic, přesto tam bylo několik tak absurdních pasáží, až jsem se musela smát.