Rudá jako rubín - Kerstin Gier

22.03.2013 20:41

Rudá jako rubín

 

Žít v rodině, která je samé tajemství, není pro šestnáctiletou Gwendolyn zrovna snadné. Jednoho dne se s ní zatočí svět a ona se rázem ocitne ve známé ulici, jenže téměř sto let před svým narozením. Vzápětí pochopí, že tím největším rodinným tajemstvím je ona sama. Zbývá jí ale ještě pochopit, jaké nebezpečí člověku hrozí, když se zamiluje napříč časem.

 

Takhle knížká je senzační. 

Zamilovala jsem se do ní po prečtení prvních pár řádků a rozhodně vřele doporučuji! 

Gwendolyn svěřila svojí kamarádce Lesley rodinné tajemství, které nemá znát nikdo kromě zasvěcených osob, ale Lesley je chápavá a jako jediná opravdu věří tomu, že Gwendolyn je schopna vidět duchy. Po zjištění, že časový gen nezdědila Gweniny sestřenice Charlotte, ale ona, jediná nerusovlasá dívka v rodině, se Gwenin život doslova obrátí vzhůru nohama (Nemalým dílem také kvůli Gideonovi de Villiers, velice pohlednému a arogantnímu chlapci, kterého jsem si taky hned oblíbila).

Gwendolyn se musí potýkat se spoustou otázek, na které jí nikdo nedá odpovědi. 

Co se stane, když se do chronografu, který umožňuje kontrolované cestování časem? Jaka je magie havrana, kterou ona,coby rubín, má údajně mít? (Osobně si myslím, že je to naprosto jasné, jelikož havran je jakýsi symbol smrti a Gweny vidí duchy..) 

Také se musí potýkat s nedůvěrou ze strany většiny zasvěcených, což je vinnou její sestřenky Lucy a Paula de Villierse, kteří se zřejmě v roce Gwenina narození pomátli a ukradli stávající chronograf, kde už bylo načtena krev deseti ze dvanácti cestovatelů... Nakonec se podařilo opravit druhý chronograf a Gideon započal znovu sbírat krev svých předchůdců. 

Teď schází už jen krev tří lidí, lady Tineyové, Lucy a Paula. Jaký záměr má ale Lucy s Paulem, kteří se objeví, když se Gideon s Gweny snaží získat krev lady Tineyové? Chtějí jejich krev, aby získali ono tajemství sami pro sebe? 

 

Moc se mi líbila scéna ze začátku knihy, kde se Gwendolyn seznámí s Gideonem. Ten ji samozřejmě okamžitě oslovuje Wendy. 

Cože? Jaká Wendy?  

Úplně jsem si tu situaci představila :D