Sněhurka (Mirror Mirror)

04.03.2013 17:40

 

 

Sněhurka (Mirror Mirror)

Poté, co je král zabit nestvůrou, žijící v lesích, zůstává jeho malá dcerka v péči „překrásné a chytré“ nevlastní matky.

Uběhne deset let. Království se topí v dluzích, lidé nemají na jídlo a o Sněhurce si myslí, že není schopna ani opustit zámek. Nicméně opak je pravdou.

Sněhurka poruší královnin zákaz a v den svých osmnáctých narozenin se na popud služebné vydává do města, aby se podívala, jak se lidem daří.

¨V lese potkává prince Alkota a jeho sluhu, které přepadlo sedm trpaslíků (mají jakési chůdy, takže, jak princ později poznamená, sedm obřích trpaslíků), svleče je a pověsí hlavou dolů.

Sněhurka je osvobodí a každý se vydává svou cestou.

Princ se sluhou na královnin zámek a Sněhurka na jih, do města.

Poté sledujeme první setkání královny a prince Alkota z Valencie. Královna se rozhodne, že si princ stane jejím manželem a se slovy „je bohatý a stavěný jako bejk,“ vydává rozkaz k přípravě dech beroucí slavnosti a posílá sluhu Brightna, aby od ožebračených lidí vybral další daně.

Sněhurka se ve městě zatím stává svědkem bídy a rozhodne se království pomoci.

V zámku jí služebná řekne, že přijel princ a Sněhurka se rozhodne proplížit na slavnost a požádat neznámého prince o pomoc.

Oboustranné překvapení, kdy se navzájem poznávají a Alkot, v masce králíka, zjišťuje, že Sněhurka, je „tak trochu princezna“ a Sněhurka, oděna do kostýmu labutě, zase zjišťuje, že Alkot je ten princ, (princovo vysvětlení, že jí to neřekl v lese, je skvělé. „Bál jsem se, že budu směšný!“ Sněhurka si ho prohlédne velmi výmluvným pohledem a princ se smíchem dodává: „pravil princ, coby králík.“

Královna si Sněhurky, bohužel všimne a posílá Brightna, aby ji odvedl do lesa a dohlédl na to, že bude její milovaná nevlastní dcerka sežrána nestvůrou. Brighton se však slituje a dívku pustí. V paláci královně předkládá pytel s vnitřnostmi (naštěstí párky vytáhne až poté, co se královna znechuceně odvrací).

Sněhurka se dostává k sedmi trpaslíkům, kteří po troše přemlouvání svolí a Sněhurka může u nich zůstat. Před tím ještě stihnou okrást Brightna o vybrané daně, které však vzápětí Sněhurka vrací lidem.

A tak mezi Sněhurkou a trpaslíky vzniká dohoda. Sněhurka bude s trpaslíky krást, ale všechen lup vrátí mezi lidi.

Brighton se vrací bez oblečení na zámek a princ Alkot vyráží i s vojáky do lesů, aby dal zlotřilým trpaslíkům co proto.

Vzápětí se stáváme svědky toho, jak se, zřejmě neobyčejně učenlivá Sněhurka, naučí zacházet s mečem a společně s trpaslíky Alkota a vojáky přepadne.

Chudák princ, je zprvu překvapený, že Sněhurka, o níž celé království myslí, že zemřela, žije. A poté hned zjišťuje, že se spřáhla se zlotřilými trpaslíky. Ze souboje s princeznou vychází jako poražený a podruhé stojí před královnou bez oděvu.

Teď je načase zmínit roli legendárního a nezbytného zrcadla, jež tvoří průchod do světa, kde se královna může bavit se svým odrazem, jež je schopné provádět různé čáry.

Královna podstrčí Alkotovi nápoj lásky. Vloudí se však nedopatření a Alkot si dříve nesnášenou královnu zamiluje štěněčí láskou. Svatba se však může chystat.

Sněhurka s trpaslíky však nebohého prince z vlastní svatby unesou a princ vzápětí musí podstoupit velice bolestivou snahu trpaslíků, vysvobodit ho z královnina kouzla.

Jeden z trpaslíků si nakonec vzpomene na polibek a princ je opět sám sebou.

Královna však na Sněhurku poštve onu bestii. Když už vše vypadá bledě a princ, trpaslíci i sama Sněhurka jsou zahnáni do kouta, vše se vyřeší a nestvůra je proměněna ve zmizelého krále.

Potom už nic nebrání svatbě.

 

Tak tohle je podle mě skvělý film. Viděla jsme ho několikrát a ještě se na něj plánuju několikrát podívat. Přiznávám, že velký díl na tom má asi i velice pohledný princ Alkot :D 

 

 

Kontaktujte nás